[ICO – ITA] Eqwity, platform blockchain untuk Penawaran Token Keselamatan (STO)

Hi pencinta Crypto, malam ini saya ingin bercakap tentang projek yang sangat menarik: Eqwity (https://www.eqwity.io/). Dalam Eqwity pasukan ingin memperkenalkan cara mudah untuk memasuki pasaran STO, berkat ekosistem yang terdesentralisasi yang agregat, menyeragamkan dan mendigitkan semua perkhidmatan.

Masalahnya

Kita semua tahu bahawa pasaran ICO penuh dengan penipuan. ICOs adalah inovasi yang hebat tetapi, pada masa yang sama, mereka telah banyak disalahgunakan. Walaupun data rekod dari segi dana yang dibangkitkan dan permulaan blok yang dibuat, ICO adalah model penggalangan dana yang termasuk terlalu banyak kerosakan yang mempengaruhi semua pemain industri, pengasas dan pelabur, tetapi juga pembangunan dan penggunaan daripada industri blockchain. Di bawah, klasifikasi masalah utama yang membuat ICOs tidak layak untuk membenarkan pengambilan besar yang ditunggu-tunggu oleh peminat blockchain:

Pelabur. Risiko penipuan: terlalu banyak penipuan ICO yang berdaftar. Menurut Bloomberg dan SATIS Group, 78% daripada ICO dikelaskan sebagai penipuan. Tiada hak: pelabur membantu pengasas melancarkan projek mereka dengan melabur wang mereka tanpa mendapat hak mengundi, saham atau dividen dalam syarikat. Pengasas yang tidak disahkan: terdapat kekurangan maklumat yang dapat disahkan pada pengasas. Hari ini mudah bagi penipu untuk membentangkan dokumen-dokumen yang digagaskan serta mempunyai senarai pasukan palsu atau membuat profil LinkedIn palsu (yang nampaknya merupakan sumber maklumat yang boleh dipercayai di pasaran).
Pengasas. Kadar Gagal Tinggi: beratus-ratus projek ini mati kerana mereka tidak tersenarai di mana-mana bursa saham atau produk itu tidak wujud. Mengikut tinjauan Bitcoin News, jumlah dana yang diperoleh daripada ICO gagal adalah lebih daripada $ 100 juta! Pasukan yang tidak berpengalaman dan tidak berkelayakan: cabaran yang dihadapi oleh ICO yang paling baru dalam mencapai matlamat mereka sebahagiannya dikaitkan dengan kualiti projek yang rendah, kekurangan pengalaman keusahawanan, kekurangan kemahiran dan tiada visi tentang kemampanan kewangan.
Market. Kerajaan dan peraturan: banyak kerajaan tidak menyokong pengumpulan dana melalui ICO dan bahkan mengharamkan mereka disebabkan penipuan yang berterusan, projek yang gagal, penggodaman, pengubahan wang haram; Pendek kata, banyak risiko bagi pelabur.

Penyelesaiannya

Penyelesaian kepada masalah yang disebutkan sebelumnya adalah Eqwity! Pasukan Eqwity, sebenarnya, membina a

cara mudah untuk memasuki pasaran STO, berkat ekosistem yang terdesentralisasi yang agregat, menyeragamkan dan mendigitkan semua perkhidmatan yang diperlukan untuk pelaksanaan Tawaran Token Keselamatan.

Oleh itu, pasukan itu bertujuan untuk melaporkan pandangan “akses kepada perkhidmatan” dengan memperkenalkan “STO Plus”, model hibrid baru yang membenarkan token keselamatan yang mematuhi dan token utiliti untuk menggunakan perkhidmatan tersebut. Eqwity adalah, dalam amalan, ekosistem terdesentralisasi pertama yang membolehkan anda dengan mudah memasuki pasaran STO, termasuk konsep baru yang berkaitan dengan penyelesaian yang akan dilaksanakan pada pelbagai peringkat projek.

Tambahan pula, ekosistem keseluruhan direka untuk menyokong syarikat-syarikat blockchain pada setiap peringkat kitaran hayat mereka, dari inkubasi kepada penjanaan kecairan. Untuk mengambil konsep STO satu langkah lagi, Eqwity memperkenalkan standard STO hibrid baru dan Bukti Kebolehan (PoV), sistem audit pertama projek terdesentralisasi berdasarkan persaingan kerjasama. Projek boleh patuh tanpa dilaksanakan, jadi untuk mengelakkan projek yang tidak menguntungkan atau gagal, adalah penting untuk memasukkan fasa audit dalam proses. Tahap audit projek mestilah sebagai desentralisasi yang mungkin, diuruskan oleh profesional dan pembiayaan diri. Proof of Viability (PoV) akan digunakan untuk menentukan projek mana yang layak untuk pelancaran tawaran awam. Tetapi bagaimana ia berfungsi?
eqt main.png

Setiap projek yang dibentangkan akan dibahagikan kepada bahagian yang berbeza berdasarkan bidang (pelan kewangan, penyesuaian pasaran produk, strategi penembusan, ekonomi token ...).
Sebaik sahaja matlamat ini dicapai, setiap bahagian akan dihantar secara rawak ke rangkaian audit terdesentralisasi yang dianjurkan dalam sektor (juruaudit kewangan, juruaudit pemasaran, pemeriksa blok, juruaudit berkanun ...). Untuk menjadi sebahagian daripada rangkaian, adalah perlu untuk mengesahkan setiap juruaudit baru terlebih dahulu (pengesahan identiti, pemeriksaan latar belakang, ujian kemahiran, simulasi audit projek).
Beberapa juruaudit di setiap sektor blok akan bersaing untuk menjadi salah satu daripada lima yang pertama untuk mentakrifkan projek tersebut sebagai menguntungkan atau tidak berdaya maju dalam bidang mereka. Setelah sampai, sesi kawalan terganggu. Tetapi tidak semua juruaudit hanya menerima lima pemenang setiap lapangan blok ganjaran.
Untuk mengambil bahagian, setiap penyemak sukarelawan mesti terlebih dahulu mendepositkan pada platform jumlah dalam EQY token yang dia ingin memperoleh untuk perkhidmatan pengauditan sendiri (nilai maksimum akan ditentukan oleh platform untuk mengelakkan penyalahgunaan dan menjamin layan diri).
Selepas sesi audit selesai, tiga juruaudit lain dari setiap bidang akan dipilih secara rawak untuk menjadi pengawal keselamatan. Peranan pengawal keselamatan adalah untuk memeriksa kualiti kajian semula (kaitan, penipuan ...) yang dilakukan oleh lima pemenang.
Sekiranya majoriti perlindungan menentukan pembaharuannya sebagai berkaitan, kualitatif dan bebas daripada penipuan, juruaudit mendapatkan semula deposit mereka dan akan menerima nilai hadiah yang sama di BTC atau ETH. Perlindungan akan, seterusnya, mendapat ganjaran tetap yang ditetapkan sebelumnya.
Jika kebanyakan langkah keselamatan mendapati penipuan, juruaudit yang berkenaan akan mendapat titik hitam, dengan kata lain amaran, dan deposit mereka akan dibekukan. Dalam kes ini, projek itu dihantar semula ke rangkaian untuk sesi kawalan kedua. Adalah penting untuk mengetahui bahawa, setelah menerima beberapa titik hitam, seorang juruaudit dilarang daripada rangkaian untuk memastikan tahap kualiti tertinggi dalam setiap bidang blok.
Akhir sekali, semua laporan projek terkawal akan tersedia kepada orang ramai dan direkodkan di blok tersebut.

Terima kasih kepada STO, pelabur akhirnya akan mendapat hak untuk mengundi. Pasukan Eqwity kemudiannya akan meletakkan DApp (permohonan terdesentralisasi) untuk membolehkan pemegang saham di seluruh dunia membuat suara mereka didengar dalam projek-projek di mana mereka telah melabur. Token keselamatan menangani banyak situasi yang memerlukan persetujuan peserta rangkaian. Untuk menangani pelbagai situasi ini, protokol token keselamatan Eqwity akan termasuk mekanisme mengundi rantaian untuk membolehkan nod yang berbeza menghantar dan memproses undi. Suara Komuniti memperkenalkan cara mudah untuk mendesentralisasi tadbir urus syarikat swasta dengan mengembalikan suara mereka untuk menghalang pelabur. Ia akan memudahkan untuk mewujudkan hubungan kukuh antara pemegang saham dan pengasas terima kasih kepada platform pintar yang merangkumi ciri-ciri berikut:

Hak mengundi pemegang saham (perjanjian tadbir berdasarkan ERC1-400 dan ERC-20);
Pungutan suara yang terdesentralisasi melalui DApp Suara Komuniti;
Perkongsian pendapat pelabur mengenai keputusan tidak strategik (reka bentuk platform, identiti korporat, nama perkhidmatan baru ...);
Perhimpunan Agung yang terdesentralkan (Streaming Langsung);

0.jpg

**Penarafan komuniti untuk platform.**

Acara pengundian boleh dijana secara automatik oleh kontrak pintar (contohnya hari keputusan mengenai perkongsian dividen) atau dimulakan oleh pengasas untuk membuat keputusan strategik atau tidak strategik.
Node diberitahu melalui DApp Suara Komuniti. Mereka menerima semua maklumat yang berkaitan dengan acara pengundian (tujuan, peraturan, tarikh …).
Setiap nod diberitahu sekali lagi untuk menghantar undiannya pada permulaan acara pengundian.
Sebelum mengundi, kontrak pintar mengesahkan jika dompet utiliti token node mempunyai baki yang mencukupi untuk meneruskan (1 EQY = 1 undi).
Pada masa pengundian, 1 token EQY didebitkan oleh dompet pemegang saham dan undi didaftarkan dalam kontrak pintar.
Acara pengundian ditutup secara automatik sebaik sahaja tarikh akhir undi dicapai. Semua nod diberitahu pada masa yang sama.
Sebaik sahaja semua undian telah dipertimbangkan, hasilnya akan dihantar kepada semua pemegang saham melalui DApp Suara Komuniti.

Selepas setiap STO, ribuan pelabur di seluruh dunia akan menerima token keselamatan. Malangnya, pada masa ini para pemegang saham tidak mempunyai kemungkinan untuk menukar sumber digital ini memandangkan kekurangan pasaran sekunder. Bursa Saham Blockchain adalah pertukaran aset digital pertama di dunia yang didedikasikan kepada kebanyakan syarikat blockchain yang bermodalkan. The Blockchain Exchange memperkenalkan dua indeks baru di pasaran: BSE30 dan BSE500. Indeks pertama, BSE30, akan menyenaraikan tiga syarikat blockchain yang paling kapitalis yang telah memberi kaitan dengan saham mereka. Indeks kedua, BSE500, akan menyenaraikan lima ratus permulaan yang paling dimodalkan di blockchain.
Ekonomi token Eqwity

Token platform Eqwity akan menjadi dua:

Token utiliti EQY: token ERC20, kemudian pada Etheruem blockchain, dengan jumlah bekalan sebanyak 652,000,000 unit. 70% akan ditakdirkan untuk dijual. Harga setiap token adalah $ 0.10.
Tanda keselamatan EQYS: tanda ERC-1400; jumlah bekalan akan berjumlah 60,000,000 unit tetapi hanya 30,000,000 akan diperuntukkan untuk STO. Harga setiap token adalah $ 1.

Saya menyimpulkan artikel itu dengan mengatakan bahawa, jika projek itu menghormati janji Whitepaper itu, pada pendapat saya, Eqwity akan menjadi projek yang sangat baik yang akan membolehkan akses kepada STO secara rahsia.

WEBSITE: https://www.eqwity.io
TELEGRAM: https://t.me/Eqwity
WHITEPAPER: https://www.eqwity.io/wp-content/uploads/2018/10/Eqwity_WhitePaper_ENG_1.0.pdf
ANN THREAD: https://bitcointalk.org/index.php?topic=5048927.0
TWITTER: https://twitter.com/eqwity_official
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Eqwity-925774120955061
MEDIUM: https://medium.com/@eqwity.official
LINKEDIN: https://www.linkedin.com/company/eqwity/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCEeKpSGEztyo9jFFa–SfKw

Author:
btt https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=2426201
Amendy1

0

Publication author

offline 7 hours

Addict Julie

0
Comments: 0Publics: 27Registration: 26-02-2019
Authorization
*
*
Войти с помощью: 
Registration
*
*
*
Войти с помощью: 
Password generation